ΑΣΕΠ: Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη 2Γ/2022 για μόνιμες θέσεις πτυχιούχων στο Δημόσιο





Πήρε και επισήμως ΦΕΚ η προκήρυξη του ΑΣΕΠ (2Γ/2022) για τη κάλυψη μόνιμων θέσεων πτυχιούχων 33 κλάδων -ειδικοτήτων ΠΕ και 23 ΤΕ στο Δημόσιο. Πρόκειται για τον πρώτο μεγάλο γραπτό διαγωνισμό που αναμένεται να γίνει τον Μάρτιο του 2023. Αξιοσημείωτο είναι δε ότι στην προκήρυξη δεν θα αναφέρεται για πρώτη φορά ο αριθμός θέσεων προς πλήρωση αλλά ούτε και οι φορείς που ζητούν προσωπικό.

Ποιους αφορά

Στην εν λόγω προκήρυξη μπορούν να συμμετάσχουν οι πτυχιούχοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΕ και ΤΕ, αντίστοιχα,) ανεξαρτήτου ειδικότητος. Η πρόσκληση καλεί τους παραπάνω να υποβάλουν αίτηση για τη διαδικασία κατάταξης σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα (πρώτο στάδιο), προκειμένου οι επιτυχόντες να συμμετάσχουν, σε δεύτερο στάδιο, σε προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων αντίστοιχων κλάδων/ ειδικοτήτων σε φορείς του Δημοσίου.
Οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 8 π.μ έως την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 στις 2μμ στο www.asep.gr. Στην προκήρυξη αναφέρεται και η ύλη του μαθήματος εξέτασης γνώσεων γενικού περιεχομένου, ενώ οι υποψήφιοι θα εξεταστούν και σε δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας. Η εξέταση και των δύο μαθημάτων θα γίνει με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών.

Οι συντελεστές βαρύτητας είναι 50% για κάθε μάθημα. Η βαθμολογία της γραπτής διαδικασίας ορίζεται σε κλίμακα από 1 έως 100 και επιτυχόντες θα είναι όσοι περάσουν τη βάση που ορίστηκε στις 55 μονάδες για κάθε μάθημα/δοκιμασία και συνολικά.
Διαβάστε ολόκληρη το ΦΕΚ εδώ
Λίγα λόγια για τη προκήρυξη του ΑΣΕΠ (2Γ/2022)

Mε τον διαγωνισμό αυτόν θα καλυφθούν οι ανάγκες του Δημοσίου για τις εναπομείνασες προσλήψεις του 2022 αλλά και αυτές του 2023 των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ. Σε ότι αφορά στους υποψηφίους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), παρότι η σχετική νομοθεσία προβλέπει συμμετοχή και αυτής της κατηγορίας εκπαίδευσης στον γραπτό διαγωνισμό, τελικά θα συνεχίσουν προς το παρόν να προσλαμβάνονται όπως και σήμερα, δηλαδή μέσω προκηρύξεων με σειρά προτεραιότητας, βάσει προκαθορισμένων κριτηρίων, όπως ισχύει και για την βαθμίδα Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ).

Επίσης επισημαίνεται πως οι προσλήψεις ανά φορέα θα γίνουν με σειρά προτεραιότητας, με βάση την βαθμολογία των εξετάσεων, στην οποία θα προσμετρώνται επιπλέον τυπικά προσόντα (μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες κ.λπ.) και η εντοπιότητα.

Τα στάδια της προκήρυξης

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω προκήρυξη περιλαμβάνει και το διαγωνιστικό κομμάτι. Στο στάδιο αυτό οι υποψήφιοι θα πρέπει να απαντήσουν σε ερωτήσεις γνώσεων γενικού περιεχομένου, αλλά θα προβούν και σε δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας.

Επίσης επισημαίνεται πως στο στάδιο δοκιμασίας δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας θα αξιολογηθούν ο γλωσσικός και αριθμητικός συλλογισμός, οι δεξιότητες ανάλυσης, επίλυσης προβλημάτων και ιεράρχησης προτεραιοτήτων στον χώρο εργασίας αλλά και τα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα στην εργασία.

Οι συντελεστές βαρύτητας

Οι συντελεστές βαρύτητας είναι:50% για τις ερωτήσεις γνώσεων
και 50% για την εργασιακή αποτελεσματικότητα.

Επιτυχόντες θα είναι όσοι καταφέρουν να πάρουν την βάση σε κάθε μάθημα και συνολικά.

https://www.enikonomia.gr/timeliness/dimosio-pire-fek-i-prokiryxi-2g-2022-asep-g/424688/

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας